“Μπριζόλες” ξιφία με ντοματίνια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Φιλέτα ξιφία στο φούρνο με ντοματίνια και κάπαρη

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα ξιφία
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 kg ντοματίνια
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άναψε το φούρνο στο γκριλ και “λάδωσε” ένα ταψί με δύο κουταλιές λάδι.
  • Ρίξε μπόλικο αλάτι και λίγο λάδι στα φιλέτα ξιφία
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις αντζούγιες, την κάπαρη και το ξύδι με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπέρωσε καλά.
  • Βάλε το ψάρι στο ταψί και γέμισε την υπόλοιπη επιφάνεια με τα ντοματίνια.
  • Ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το ψάρι για πέντε με οκτώ λεπτά.
  • Γύρισε με προσοχή τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και ψήσε μέχρι να αρχίσουν τα ντοματίνια να ψήνονται, περίπου επτά λεπτά.
  • Σέρβιρε με πασπαλισμένη ρίγανη.

Tip


Read More

And More