“Muffins” με αυγό και ζαμπόν

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
18
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια επιλογή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Θερμίδες:259/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. σούπας βούτυρο
  • 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1φλ. γάλα
  • 3/4φλ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 18 αυγά
  • 1φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε στο αλεύρι και χτύπησε για να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Ρίξε το γάλα, σιγά-σιγά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
  • Όταν αρχίζει να πήζει το μείγμα, ρίξε μέσα το τυρί και ανακάτεψε καλά.
  • Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
  • Κόψε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 9 κομμάτια (πρέπει να έχεις σύνολο 18 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας).
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια σφολιάτας σε 18 θήκες για muffin.
  • Ρίξε μέσα στο κάθε ένα μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το τυρί και το αλεύρι που έφτιαξες.
  • Σπάσε το κάθε αυγό και ρίξε από ένα μέσα στην κάθε θήκη.
  • Χώρισε ομοιόμορφα το ζαμπόν και ρίξε το πάνω από το αυγό.
  • Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
  • Με το χτυπημένο αυγό πασάλειψε τις άκρες τις σφολιάτας.
  • Ψήσε για 10-15 λεπτά κι έπειτα πασπάλισε με σχοινόπρασο.

Read More

And More