Μύρτιλα με μπισκότα και κρέμα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πώς σου ακούγεται ο συνδυασμός κρέμα τυρί, μπισκότα τριμμένα, καρύδια και μύρτιλλο γλυκό του κουταλιού; Κόλαση!
Θερμίδες: 167/ μερίδα

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κουταλιές της σούπας και 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού βρώμη
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
  • 1-1 / 2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τα καρύδια, τα μπισκότα, τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη βρώμη και το βούτυρο.
  • Στρώσε με το μείγμα την επιφάνεια ενός τετράγωνου ταψιού περίπου διάστασης 20 εκατοστών, το οποίο έχεις ψεκάσει πριν με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε στους 170 ° C για 9-11 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να σκουραίνουν λίγο.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσθεσε στο χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια.
  • Χτύπα την κρέμα να γίνει σαντιγί και ανακάτεψέ την με το τυρί.
  • Άπλωσε πάνω από την κρούστα.
  • Ζέστανε τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξε μέσα απαλά τα μύρτιλα.
  • Άπλωσε πάνω από την κρέμα.
  • Βάλε το στο ψυγείο για να παγώσει.

Tip


Read More

And More