Nuggets κοτόπουλου με σος μαγιονέζας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου με επικάλυψη τυριού και άρωμα μουστάρδας

Συστατικά

  • 2/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 φλ. cheddar τριμμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με μία κουταλιά άνηθο, δύο κουταλάκια σκόνη μουστάρδας, το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά νερό.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σος και άφησέ τη στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με το τριμμένο cheddar, την υπόλοιπη σκόνη μουστάρδας, ένα κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο ρηχό μπολ χτύπησε τα αυγά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Βούτα τις λωρίδες κοτόπουλου στο αυγό και έπειτα στο μείγμα ψωμιού.
  • Βάλε τα nuggets στο καυτό λάδι να τηγανιστούν για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά και έπειτα μετάφερέ τες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σέρβιρε με σαλάτα ή πατάτες και τη σος μαγιονέζας.

Read More

And More