Ογκρατέν κολοκύθας μήλου

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν βαρέθηκες τα κλασικά μακαρόνια οκγρατέν, με την κρέμα γάλακτος να προσθέτει εκατοντάδες θερμίδες στο πιάτο σου, αυτή είναι μια εναλλακτική που θα λατρέψεις…. Ογκρατέν από γλυκιά κολοκύθα και μήλο, σε πλούσιο τυρί cheddar. 

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγη Κανέλα
  • 1 μέτρια κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι τυρί Cheddar τριμμένο
  • 3 φέτες μπέικον ελαφρά σοταρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Λάδωσε ελαφρά ένα πυρέξ που θα βάλεις το ογκρατέν
  • Ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα και πρόσθεσε τα μήλα, το κολοκύθι και τα κρεμμύδια
  • Ανακίνησε καλά να παναριστούν όλα τα λαχανικά σου με το αλεύρι και την κανέλα
  • Βάλε τα μισά λαχανικά σε μια στρώση στο πυρέξ και περίχυσε με τη μισή ποσότητα ζωμού κοτόπουλου και το μισό φλιτζάνι τυρί
  • Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και από πάνω το ζωμό και το τριμμένο τυρί (κράτησε λίγο τυρί για το τέλος) και σκέπασε με λαδόκολλα
  • Ψήσε στο φούρνο για 40 λεπτά και στη συνέχεια ξεσκέπασε το πυρέξ και βάλε για λίγα λεπτά στο φούρνο με το μπέικον και το υπόλοιπο τυρί
  • Άφησε για λίγο το φαγητό να κρυώσε, ώστε να κόβεται και σέρβιρε

Tip


Read More

And More