4 Greens Salad

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πλούσια σαλάτα με τα λαχανικά της άνοιξης! Συνόδευσέ την με μια… βραστή vinegrette μπαλσάμικου με μέλι και μουστάρδα και απόλαυσε την πιο γευστική σαλάτα που ετοίμασες ποτέ…

Συστατικά

  • 1 μαρούλι
  • 1/2 κόκκινη λόλα
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και ξέπλυνε τα λαχανικά σου, απομάκρυνε τα σκληρά μέρη και άφησε να στραγγίξουν
  • Κόψε τα μαρούλια και την λόλα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε σαλατιέρα.
  • Ψιλόκοψε το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια και συμπλήρωσε επίσης στη σαλάτα
  • Από πάνω πρόσθεσε και τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακάτεψε ελαφρά με τα χέρια σου
  • Σε αντικολλητικό σκεύος ζέστανε ελαφρά το ξίδι και πρόσθεσε το μέλι με τη μουστάρδα. Ανακάτεψε να λιώσουν τα υλικά
  • Συμπλήρωσε λίγο νεράκι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση και κατέβασε από τη φωτιά
  • Περίχυσε με το μείγμα, αφού κρυώσει ελαφρά, τη σαλάτα σου και σέρβιρε αμέσως

Tip


Read More

And More