Κοτοσαλάτα με κουσκούσι και λιαστές ντομάτες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Έμεινε κοτόπουλο; Για δες τι νόστιμη σαλάτα μπορείς να ετοιμάσεις…  Σε αυτή τη σαλάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε μέρος κοτόπουλου σου έχει περισσέψει, αρκεί πρώτα να το ξεψαχνίσεις καλά. Μια ακόμη οικονομική, πλην ξεχωριστή συνταγή από τον Ευτύχη Μπλέτσα!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ψαχνό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι νερό με ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι κουσκούσι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 250 γρ. φύλλα ρόκας καθαρισμένα και στεγνά χωρίς τα κοτσάνια
  • Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μικρή κατσαρόλα βράζεις το νερό τραβάς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις μία κουταλιά ελαιόλαδο, το κουσκούσι και το ξύσμα λεμονιού
  • Τα ανακατεύεις καλά και αφήνεις μέχρι να απορροφήσει το νερό. Στη συνέχεια βάζεις την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και το ανακατεύεις με το πιρούνι μέχρι να γίνει σπυρωτό
  • Σκεπάζεις με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και αφήνεις 5-10 λεπτά να φύγει η υγρασία του και να κρυώσει λίγο
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάς το σκόρδο με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ρίχνεις τις ντομάτες και ανακατεύεις καλά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα φύλλα από τη ρόκα και το κουσκούσι
  • Ρίχνεις το κοτόπουλο, περιχύνεις με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις απαλά

Tip


And More