Πανσέτα με κρέμα λάχανου με μπέικον και πατάτες κροκάν

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η πανσετούλα είναι πάντα μια καλή επιλογή για να μείνει η συνταγή σου ζουμερή και πικάντικη. Και φυσικά το χοιρινό κρέας είναι πολύ πιο οικονομικό! Συνόδευσε με μια κρεμώδη σαλάτα λάχανου και κρέμας γάλακτος, αλλά και πατάτες κροκάν!

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ: 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ: 4 μεγάλες πανσέτες 200 γρ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΑΧΑΝΟΥ: 300 γρ. μπέικον
  • 1 μικρό λαχανάκι καθαρισμένο και τριμμένο
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και βράσε τις πατάτες. Μην τις αφήσεις να παραβράσουν, στράγγιξε και άφησε στην άκρη
  • Στο μεταξύ κάνε μερικές χαρακιές κάθετα στο χοιρινό κρέας και άλειψε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήσε τις πανσέτες για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά
  • Εν τω μεταξύ φρυγάνισε το μπέικον σε ευρύχωρο βαθύ σκεύος να γίνει τραγανό και πρόσθεσε το λάχανο να ζεσταθεί καλά πριν προσθέσεις την κρέμα γάλακτος
  • Ανακάτεψε καλά να πάει η κρέμα γάλακτος παντού και άφησε να σφίξει ελαφρά στο ζεστό σκεύος
  • Πέρασε τις πατάτες από το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα και τραγανή κρούστα
  • Συμπλήρωσε το βούτυρο και την πάπρικα και αλατοπιπέρωσε
  • Σέρβιρε με την κρέμα λάχανου, τις πανσέτες και τα πατατάκια

Tip


And More