Χούμους

10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εκπληκτικό ορεκτικό με ελάχιστα χρήματα… Ο Ευτύχης Μπλέτσας βάζει όλη του την “Μαγειρική Οικονομία” σε ένα μενού με φθηνά, αλλά πάντα νόστιμα πιάτα! Αυτό είναι το βελούδινο ορτεκτικό με άρωμα ανατολής!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερά ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κοπανισμένο κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφήνεις τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό, ελαφρά αλατισμένο, για 8 ώρες
  • Τα βράζεις ώσπου να μαλακώσουν. Η ώρα που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα τους
  • Λιώνεις τα ρεβίθια καλά στο μούλτι με λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα
  • Βάζεις σε μπολ την κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, και το πιπέρι. Δουλεύεις το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά
  • Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέτεις αργά λίγο ακόμα νερό. Θέλεις το μείγμα να έχει την όψη αλοιφής. Τέλος προσθέτεις το μαϊντανό και ανακατεύεις καλά.
  • Πριν σερβίρεις, περιχύνεις το χούμους με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρεις με φέτες λεμονιού, πασπαλίζεις με πιπέρι καγιέν και στολίζεις με μερικά φύλα μαϊντανού
  • Το χούμους παίρνει πολύ ωραία γεύση από το δέσιμο των υλικών, αν φυλαχτεί στο ψυγείο λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Tip


And More