Ομελέτα με λουκάνικο και τοματίνια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αυτή η συνατγή ταιριάζει και στους πιο απαιτητικούς meat lovers. Το λουκάνικο γαλοπούλας θα είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια προσεκτική διατροφή ή δίαιτα.
Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 2 (60γρ. το καθένα) λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε φέτες
  • 4 τοματίνια κομμένα
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι πρόσθεσε το λουκάνικο και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Άρχισε να το ανακατεύεις μέχρι αυτό να απελευθερώσει όλα του τα μυρωδικά.
  • Μετά από λίγα λεπτά αφαίρεσε το λουκάνικο από το τηγάνι και πρόσθεσε το δεντρολίβανο.
  • Σόταρε το δεντρολίβανο και πρόσθεσε τα αυγά, τα τοματίνια και τα λουκάνικα.
  • Σε έναν προθερμασμένο φούρνο τοποθέτησε το τηγάνι με την ομελέτα και άφησέ την μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Ενώ η ομελέτα ψήνεται, βάλε τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα.
  • Αφαίρεσε την ομελέτα από το φούρνο, κόψε την σε δύο κομμάτια, σέρβιρέ την σε δύο πιάτα και περίχυσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες.

Tip


Read More

And More