Πανακότα με φρούτα του δάσους

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

“Όχι μόνο γευστικό ORAC γλυκό, αλλά και απόλυτα ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C που προέρχεται από τα φρούτα του δάσους, η οποία προστατεύει από λοιμώξεις. Η συγκεκριμένη γευστική πρόταση παράλληλα μας τροφοδοτεί με ασβέστιο και με βιταμίνη D που απαραίτητα δομικά συστατικά για την υγεία των οστών” εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης

Μονάδες Orac 2.850

Συστατικά

  • 80ml κρέμα γάλακτος light
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 250 ml φρέσκο γάλα 1,5% σε λιπαρά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 σφηνάκι σιρόπι βύσσινο
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα ή σε βαζάκι
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη για τα φρούτα
  • Λίγο νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βάλε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα μαύρης ζάχαρης και τη βανίλια, ανακατεύοντας τακτικά
  • Στο μεταξύ μούλιασε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό
  • Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε εκεί τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη από το νερό. Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη και η ζάχαρη
  • Πέρασε το μείγμα από μια σίτα και μοίρασε σε 4 ατομικά, πυρίμαχα μπολάκια. Βάλε τις πανακότες για 8 ώρες στο ψυγείο
  • Ετοίμασε το σιρόπι με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη και λίγο νερό. Πρόσθεσε εκεί τα φρούτα του δάσους και ανακάτεψε, αφήνοντας το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά
  • Απόσυρε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει
  • Ξεφόρμαρε τις πανακότες σε μικρά πιατάκια και περίχυσε με το σιρόπι

Tip

Πώς θα ξεφορμάρεις την πανακότα χωρίς να τη χαλάσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More