Παρφέ Τιραμισού

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ιταλική κουλτούρα επηρεάζει τα πιάτα σου και ειδικά τα γλυκά γεύματα. Έντονη γεύση, πλούσιο άρωμα και φυσικά μειωμένα λιπαρά και θερμίδες.
Θερμίδες: 189/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 + 1/2κ. γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 1/3φλ. βραστό νερό
  • 2φλ. κρύο γάλα χωρίς λιπαρά
  • 60γρ. άνθος αραβοσίτου χωρίς ζάχαρη
  • 115γρ. τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 85γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ κομμένα σε κύβους
  • 2φλ. σαντιγί χωρίς λιπαρά
  • 2κ. σούπας κομματάκια κουβερτούρας
  • 1κ. γλυκού σκόνη κακάο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τον καφέ στο βραστό νερό.
  • Άφησέ τον να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το γάλα με τον άνθο αραβοσίτου για 2 λεπτά ή μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα.
  • Ρίχνε μέσα σταδιακά το μείγμα με τον άνθο αραβοσίτου.
  • Τοποθέτησε τα κομμένα σαβουαγιάρ σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω τον καφέ.
  • Άφησέ τα για 3 λεπτά στο ίδιο μπολ.
  • Μοίρασε τα σαβουαγιάρ σε 6 ποτήρια.
  • Ρίξε από πάνω την κρέμα και τη σαντιγί.
  • Ολοκλήρωσε με τη σκόνη κακάο και τα κομματάκια κουβερτούρας.

Tip


Read More

And More