Pasta με κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και λουκάνικο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοχυλάκι με κρεμώδη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, λουκάνικο και μυρωδικά

Συστατικά

  • 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1 βαζάκι με πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες
  • 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 450 gr λουκάνικο με μυρωδικά ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τις πιπεριές με τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου επτά λεπτά.
  • Σούρωσε το περιττό λίπος από το τηγάνι και ρίξε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών να σοταριστούν για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.
  • Άρχισε να προσθέτεις το μείγμα πιπεριάς σιγά-σιγά στο τηγάνι, μαζί με τον πολτό ντομάτας.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.
  • Ανακάτεψε και την παρμεζάνα και μόλις λιώσει πρόσθεσε τον βασιλικό.

Read More

And More