Πατάτες γεμιστές με light κρέμα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια συνταγή με λίγες θερμίδες που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου.

Θερμίδες: 146/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 πατάτες
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 1+1/2φλ. ψιλοκομμένο μπρόκολο
  • 2φλ. ψιλοκομμένο κουνουπίδι
  • 1/2φλ. κεφίρ
  • 1κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1φλ. τσένταρ τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε τις πατάτες στο φούρνο στους 220°C, για μια ώρα.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε το κουνουπίδι και το μπρόκολο, μέχρι να είναι μαλακά.
  • Κόψε τις πατάτες στη μέση, άδειασε το περιεχόμενό τους (αφήνοντας ένα ικανοποιητικό τοίχωμα στις πατάτες) και ρίξε το περιεχόμενο από τις πατάτες σε ένα μπολ μαζί με το κουνουπίδι.
  • Κάνε πουρέ το περιεχόμενο από τις πατάτες και το κουνουπίδι, προσθέτοντας σταδιακά το κεφίρ.
  • Ρίξε μέσα στο μπολ το σχοινόπρασο και το 1/2φλ. τσένταρ και ανακάτεψε καλά.
  • Άδειασε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στις πατάτες, πρόσθεσε από πάνω το μπρόκολο και το υπόλοιπο τυρί τσένταρ.
  • Ψήσε τις πατάτες για 5 – 10 λεπτά.

Read More

And More