Πατάτες με λουκάνικα και λαχανικά

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με γευστικά λαχανικά και λουκάνικο. Απόλαυσέ την σε κυριακάτικα τραπέζια ή ακόμα και στη δουλειά.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 450γρ. πατάτες baby κομμένες στα τέσσερα
  • 2κ. γλυκού λάδι
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 400γρ. λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 2κ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθετήστε το λάδι και τις πατάτες σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Κλείσε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήσε τις πατάτες σε υψηλή θερμότητα.
  • Ανά διαστήματα πασπάλιζε με τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν ακούσεις ότι το λάδι έχει κάψει, χαμήλωσε τη θερμότητα και μαγείρεψε για 25 λεπτά ακόμα, κουνώντας περιστασιακά το τηγάνι.
  • Αφού περάσουν τα 25 λεπτά, σβήσε το μάτι και άφησε το τηγάνι πάνω με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το λουκάνικο και σόταρέ το σε μέτρια θερμότητα για 10 λεπτά περίπου.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο και ανακάτεψε.
  • Όταν ροδίσει το κρεμμύδι πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.

Tip


Read More

And More