Πατάτες ογκρατέν

1 ώρα 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εύκολη, απλή και χορταστική συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία και απλά υλικά!
Για να τα αγοράσεις κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 500 γραμμ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε καλά βουτυρωμένο ταψί βάλε σε στρώσεις τις πατάτες σου αλατοπιπερώνοντας γενναία κάθε στρώση και ρίχνοντας λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Χτύπα το αυγό και ανάμιξέ το με το γάλα και την κρέμα.
  • Περίχυσε τις πατάτες σου.
  • Πασπάλισε με το τυρί.
  • Ψήσε για μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες και να ροδίσει το τυρί.

Tip

Πασπάλισε τις πατάτες σου με λίγο μαϊντανό ή δεντρολίβανο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σου για έξτρα γεύση!

Read More

And More