Πατατοσαλάτα με προσούτο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεμώδης και δροσερή πατατοσαλάτα με λαχταριστό προσούτο

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 113 gr προσούτο
  • 1 kg baby πατατούλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4 φλ. σκόνη μουστάρδας
  • 2 κ. γλυκού μηλίτης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με λάδι.
  • Άπλωσε τις φέτες προσούτο πάνω στο ταψί και ψήσε για 12 με 14 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαίρεσε το προσούτο από το ταψί, άφησέ το να κρυώσει τελείως και σπάσε με τα χέρια σε κομμάτια.
  • Βάλε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα, αλάτισέ το και πρόσθεσε τις πατάτες.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και βράσε για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το κρεμμυδάκι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας και το ξύδι και αλατοπίπερο.
  • Ρίξε τις πατάτες στο μπολ με το dressing και ανακάτεψε με προσοχή.
  • Άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για μία ώρα και σέρβιρε με το τραγανό προσούτο.

Read More

And More