Πένες με γαρίδες και βότανα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεμώδεις πένες με φρέσκιες γαρίδες και μυρωδικά

Συστατικά

  • 500 gr πένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1/3 φλ. ζωμός θαλασσινών
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τις γαρίδες και το σκόρδο με το αλατοπίπερο για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι και πρόσθεσε την ντομάτα, το 1/4 βασιλικό, 1/4 μαϊντανό και το μπούκοβο.
  • Σοτάρισε τη σάλτσα για δυο λεπτά ανακατεύοντας και πρόσθεσε το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για επτά με οκτώ λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και τις γαρίδες μαζί με τις πένες και τα υπόλοιπα βότανα.
  • Συνέχισε το ανακάτεμα στη φωτιά για δύο λεπτά, πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα.

Read More

And More