Πένες με ντομάτα και σπαράγγια

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια λιτή και εύκολη μακαρονάδα με νόστιμη σάλτσα από ντομάτα και φύλλα βασιλικού. Γιατί τα ζυμαρικά είναι το πρώτο πιάτο στην περίοδο της νηστείας!
Θερμίδες: 250

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κομμένα διαγωνίως σπαράγγια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 τσαμπί ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 230 γραμμάρια άβραστες πένες
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμότητα, ρίξε λάδι και σόταρε τα σπαράγγια για 3 1/2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για 1 λεπτό.
  • Μετά τις ντομάτες και μαγείρεψε για 6 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και ρίξε τα ζυμαρικά μέσα και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό.

Tip


Read More

And More