Πέστροφα στο φούρνο με σπαράγγια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σπαράγγια, κρέμα γάλακτος, τρυφερό πράσο επάνω σε νόστιμο παχύ φιλέτο πέστροφας! Αυτή η συνταγή είναι ο άσος στο μανίκι σου για να κάνεις θραύση στο επόμενο δείπνο με φίλους στο σπίτι!

Θερμίδες 190

Συστατικά

  • 12 μέτρια σπαράγγια κομμένα για να χωράνε στο πλάτος στο ταψάκι σου
  • 8 μικρά πράσα τρυφερά σε πολύ ψιλές ροδέλες
  • 2 φιλέτα πέστροφας 125 γρ. το καθένα
  • 6 μέτρια αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C
  • Βάλε τα σπαράγγια σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο βρασμένο νερό για 5 λεπτά
  • Πρόσθεσε και τα πράσα για 2 ακόμη λεπτα και στράγγιξε όλα τα λαχανικά σου κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
  • Στρώσε τα φιλέτα του ψαριού στο ταψάκι και από πάνω ρίξε τα πράσα. Στρώσε τέλος και τα σπαράγγια παράλληλα μεταξύ τους
  • Χτύπησε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά και περίχυσε επάνω από τα υπόλοιπα υλικά
  • Ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά να πήξει και να δέσει το φαγητό και άφησε να κρυώσει πριν κόψεις σε κομμάτια
  • Σέρβιρε χλιαρό με μπόλικη πράσινη σαλάτα

Tip


Read More

And More