Πικάντικα μπαλάκια τυρί

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Εντυπωσιακά και γευστικά, είναι ένας γκουρμέ μεζές για ένα καλοκαιρινό cokctail party. Βάλε οποιοδήποτε μυρωδικό σου αρέσει και σέρβιρε τα με δροσερό cocktail.

Συστατικά

  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 250 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.σ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις σκελίδες το σκόρδο, σκέπασε με νερό και βράσε για 3 λεπτά. Σούρωσε, ξεφλούδισε και κόψε κάθε σκελίδα σε μικρά κομμάτια
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ελαφρά.
  • Αφαίρεσε το λάδι και πρόσθεσε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τι ζάχαρη και μαγείρεψε ώσπου να δέσει το μείγμα
  • Σε ένα μπολ λιώσε το τυρί, αλατοπιπέρωσε ελαφρά και πρόσθεσε το μείγμα με το ξίδι και το σκόρδο.
  • Ανακάτεψε καλά και πλάσε το τυρί σε μικρά μπαλάκια
  • Βάλε τα μπαχαρικά για την επικάλυψη σε διαφορετικά μπαλάκια και κύλισε μέσα σε αυτά τα τυράκια να καλυφθούν.
  • Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου

Tip

Αν τα ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, όταν τα σερβίρεις θα είναι πιο στέρεα.

Read More

And More