Πικάντικες φλογέρες κοτόπουλου

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένας εύκολος τρόπος να “ανακυκλώσεις” το ψητό κοτόπουλο που έμεινε από την προηγούμενη μέρα. Ή ακόμη μια γρήγορη επιλογή για αιφνίδιους επισκέπτες. Με καυτερή γεύση και μπόλικο τυρί, οι φλογέρες από καλαμποκένια τορτίγια θα γίνουν οι αγαπημένες της παρέας. Ειδικά αν τους ανακοινώσεις πως έχουν μόλις 127 μόλιες θερμίδες η μερίδα!

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και χωρίς την πέτσα
  • 240 γρ. πικάντικη σος (πωλείται σε γυάλινα βαζάκια)
  • Κύμινο σε σκόνη
  • 240 γρ. τυρί Monterey Jack
  • 240 γρ. τυρί Cheddar
  • 36 τορτίγιες καλαμποκιού (ανάλογα με το μέγεθός τους)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175oC
  • Βάλε το στήθος κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου ελαιόλαδο ακι ψήσε και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα αλλά να παραμείενει ζουμερό
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ψητό κοτόπουλο σε κομμάτια, τη πικάντικη σος και το κύμινο (περίπου 1 κ.γ.)
  • Ζέστανε το ελεαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλε κάθε μία τορτίγια για 1 2 λεπτά από κάθε πλευρά να μαλακώσει
  • Άφησε τις τροτίγιες σε απορροφητικό χαρτί να αποβάλλουν τα λάδια
  • Βάλε 1 κ.σ. από το μείγμα του κότοπουλο στο κέντρο κάθε τορτίγιας και ρίξε αρκετό τυράκι (και cheddar και Monterey Jack) από πάνω
  • Τύλιξε την τορτίγια και βάλε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί
  • Αφού τελείώσεις με όλες τις τορτίγιες ρίξε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το ταψάκι και βάλε τις τορτίγιες στο φούρνο για 15 με 25 λεπτά να γίνουν τραγανές

Tip

Μην αμελήσεις να τις συνοδεύσεις με κάποιο λαχταριστό ντιπ. Κάνε κλικ εδώ για να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει.

Read More

And More