Πικάντικο κοτόπουλο

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πικάντικο κοτόπουλο με πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά που θα φέρει αρώματα Ανατολής στην κουζίνα σου.
Θερμίδες: 169

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λάιμ
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πιπέρι jalapeño
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 3 στήθη κοτόπουλου, κομμένα στη μέση χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Μαϊντανός (προαιρετικά)
  • Φέτες λάιμ (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τα πρώτα 13 υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο σακουλάκι πλαστικό (τύπου zip-top) και πρόσθεσε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι.
  • Σφράγιζε το σακουλάκι και άφησέ το να μαριναριστεί 1-2 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντας πλευρά περιστασιακά.
  • Ετοίμασε το φούρνο ή τη σχάρα.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πέταξε τη μαρινάδα.
  • Ψήσε το κοτόπουλο, καλυμμένο, σε μια επιφάνεια ήδη ψεκασμένη με σπρέι μαγειρικής για 5 λεπτά, γυρίζοντάς το από κάθε πλευρά.
  • Γαρνίρησε με μαϊντανό και φέτες λάιμ αν θέλεις.

Tip


Read More

And More