Πίτες με ψητά κολοκυθάκια και χούμους

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό και light πιάτο με αρωματικά κολοκυθάκια

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πίτες ολικής άλεσης
  • 1/3 φλ. χούμους
  • 1/4 φλ. κατσικίσιο τυρό
  • 2 φλ. ρόκα
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένο αμύγδαλο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτά φέτες.
  • Ράντισέ τα με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσέ τα, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
  • Σε μια γκριλιέρα ζέστανε τις πίτες και άλειψέ τες με μία κουταλιά χούμους την καθεμία.
  • Ρίξε πάνω σε κάθε πίτα το τυρί σπασμένο με το χέρι και στρώσε πάνω μερικές φέτες κολοκύθι, ρόκα και το τριμμένο αμύγδαλο.
  • Στο σερβίρισμα ράντισε κάθε πιάτο με μερικές σταγόνες λεμόνι και πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More