Πίτσα μαργαρίτα με ζύμη κολοκυθιού

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια κλασική συνταγή με ιδιαίτερη ζύμη.

Θερμίδες: 241/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2κ. γλυκού χοντρό αλάτι
  • 2κ. σούπας τυρί παρμεζάνα
  • 1/4φλ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4κ. γλυκού ρίγανη
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλ.σάλτσα ντομάτας
  • 1φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.

  • Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το κολοκυθάκι με το χοντρό αλάτι και άφησέ το για 30 λεπτά.
  • Μετά από 30 λεπτά στράγγιξε το υγρό από τα κολοκυθάκια.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδύασε τα κολοκυθάκια, το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα, το αυγό, πιπέρι και ρίγανη.
  • Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30εκ. και άπλωσε τη ζύμη κολοκυθιού.
  • Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Ρίξε τη σάλτσα ντομάτας στην πίτσα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και μοτσαρέλα και ψήσε για 15-20 λεπτά.
  • Κόψε σε 4 κομμάτια.

Read More

And More