Πίτσα με πεπερόνι στο τηγάνι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή πίτσα που ψήνεται εξολοκλήρου στο τηγάνι

Συστατικά

  • 500 gr ζύμη για πίτσα
  • 4 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 28o gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 120 gr πεπερόνι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά λεπτοκομμένη
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • αποξηραμένο βασιλικός
  • μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άνοιξε τη ζύμη για πίτσα σε ορθογώνιο σχήμα.
  • Άπλωσε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το βούτυρο και σιγά-σιγά δίπλωσε τις άκρες της προς το κέντρο.
  • Έπειτα άνοιξε ξανά τη ζύμη σε ορθογώνιο και ξαναδίπλωσέ τη, ώστε να απλωθεί το βούτυρο σε πολλά στρώματα του ζυμαριού.
  • Λάδωσε ελαφρώς ένα πυρίμαχο μαντεμένιο τηγάνι με διάμετρο 30 cm και άπλωσε το ζυμάρι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά της επιφάνειας του τηγανιού.
  • Πασπάλισε τη ζύμη με την τριμμένη μοτσαρέλα και έπειτα κάλυψέ τη με τις φέτες πεπερόνι και την πιπεριά.
  • Με ένα κουτάλι μοίρασε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας και πασπάλισε με τον ξηρό βασιλικό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, άφησέ τη έπειτα να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά και κόψε σε τριγωνικά κομμάτια.

Read More

And More