Πίτσα με ζύμη κουνουπιδιού, σάλτσα γιαουρτιού και λαχανικά

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια διαφορετική πίτσα με γευστικά υλικά.

Θερμίδες: 295/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη κουνουπιδιού:
  • 12φλ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκιές
  • 1κ. σούπας+1κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού πάπρικα
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 1-1/3φλ.+4κ. σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγού
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 1/2φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1/2φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • Τα υπόλοιπα υλικά:
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • Λίγο βασιλικό για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, μια πρέζα πιπέρι και 1+1/3φλ. παρμεζάνα.
  • Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών.
  • Άπλωσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί με λαδόκολλα, πασπάλισε από πάνω με τις υπόλοιπες 4κ. σούπας τυρί και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Συνδύασε το ελληνικό γιαούρτι, το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει η σάλτσα κρεμώδης.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε σε μια σχάρα τα κολοκυθάκια και την τομάτα και πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήσε για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα πάνω από την πίτσα, τα λαχανικά, 1/2φλ. τυρί παρμεζάνα και ψήσε για 2-3 λεπτά.
  • Πασπάλισε με βασιλικό και κόψε σε 4 κομμάτια.

Read More

And More