Portobello Burger

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αντικατάστησε τον κιμά με νόστιμο portobello ψημένο στο γκριλ σε μια μαρινάρα μπαλσάμικου και σκόρδου. Ένα burger διαφορετικό από τα άλλα με μόλις 260 θερμίδες.

Συστατικά

  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • Μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μανιτάρια με την μαλακή πλευρά προς τα πάνω σε ένα ρηχό πυρίμαχο πιάτο ή ταψάκι
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξίδι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε
  • Περίχυσε με το μείγμα μπαλσάμικου τα μανιτάρια και άφησε τα να σταθούν για 15 λεπτά, γυρίζοντας δύο φορές μέσα στο πιάτο να πιουν τα υγρά
  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου και ψήσε τα μανιτάρια. Πέρασε με τη μαρινάρα που σου έχει μείνει τα μανιτάρια όσο ψήνονται
  • Λίγο πριν τα βγάλεις από το φούρνο βάλε από πάνω μια φέτα τυρί να λιώσει
  • Κόψε τα ψωμάκια στα δύο και βάλε στο καθένα από ένα φύλλο μαρουλιού, τα μανιτάρια με το λιωμένο τυρί και μια ροδέλα κρεμμύδι και ντομάτα
  • Σέρβιρε

Tip

Μην βάλεις τα μανιτάρια κάτω από το νερό για να τα πλύνεις. Δες εδώ πως θα τα καθαρίσεις...

Read More

And More