Πράσινη σαλάτα με φρούτα και ψημένα αμύγδαλα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαυστική καλοκαιρινή σαλάτα με λαχανικά, φρούτα και dressing από λευκό κρασί… Πρέπει να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
θερμίδες: 146

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί γλυκό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 8 φλιτζάνια πράσινα σαλατικά ανάμικτα (ρόκα, μαρούλι, λόλα, σπανάκι κλπ)
  • 3 δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες
  • 2 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 νεκταρίνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 βερίκοκα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το κρασί σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μείνουν περίπου 2 κουταλιές της σούπας (περίπου 10 λεπτά).
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το ξίδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάλε σε σαλατιέρα τα φρούτα, τα πράσινα σαλατικά και το dressing κρασιού και ανακάτεψε.
  • Πασπάλισε με το κατσικίσιο τυρί και τα αμύγδαλα.

Tip


Read More

And More