Ψάρι στο φούρνο με δενδρολίβανο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν και έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τρώμε τα ψάρια ψητά ή ακόμη και τηγανιτά, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές για μεγάλα ψάρια στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά. Για την συγκεκριμένη συνταγή διάλεξε 2 μεγάλα ψάρια του κιλού, κατά προτίμηση κέφαλους.

Συστατικά

3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 ψάρια, 2 κιλά συνολικά, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 4 μέτρια, ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ώριμες ντομάτες, πλυμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3-4 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • χονδροτριμμένη πάπρικα
  • 1 κουτ. Του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. Του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε την καθαρισμένη κοιλιά των ψαριών, μοίρασε από 2 κλαράκια δενδρολίβανο στο καθένα και αλατοπιπέρωσε.
  • Άπλωσε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα ταψί φούρνου, στρώσε τις πατάτες και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Συνέχισε με μια στρώση κρεμμύδια, μια ντομάτες και μια πιπεριές.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό, σκόρδο, πάπρικα, θυμάρι και ρίγανη.
  • Βάλε τα δύο ψάρια πάνω στα λαχανικά, και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Συμπλήρωσε 1 φλιτζάνι νερό, σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και άφησε να ψηθεί για 35-40 λεπτά στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 3-4 λεπτά ακόμη στο γκριλ.

Tip

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φιλέτα μπακαλιάρου, πέστροφας ή σφυρίδας.

Read More

And More