Ψητά λαχανάκια με κράνμπερι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σιρόπι βαλσαμικού και κράνμπερι

Συστατικά

  • 1,5 kg λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλ. κράνμπερι αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Καθάρισε τα λαχανάκια, κοψ’ τα στη μέση και άπλωσέ τα σε ένα ταψί, ανακατεύοντας με το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε τα λαχανάκια για 25 με 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι με τη ζάχαρη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε μέχρι να πήξουν.
  • Ρίξε το σιρόπι βαλσαμικού πάνω από τα ψητά λαχανάκια, πασπάλισέ τα με τα κράνμπερι ανακατεύοντας καλά και σέρβιρε.

Read More

And More