Ψητά ροδάκινα με σος μπαλσάμικου και παγωτό γιαούρτι

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κανόνισες μια συγκέντρωση και θες να κάνεις barbeque. Αλλά γλυκό; Δεν χρειάζεται να μείνεις κλεισμένη στην κουζίνα για να το ετοιμάσεις…ψήσε τα ροδάκινα με μια ιδιαίτερη σος μπαλσάμικου και παγωτό γιαούρτι.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
  • ½ κ.γ φυσική βανίλια
  • Πιπέρι
  • 3 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.γ φυτικό λάδι
  • 2 κ.γ βούτυρο, λιωμένο
  • 6 μπάλες παγωτό γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μικρό τηγάνι, βάλε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη να πάρουν βράση. Χαμήλωσε την φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να καραμελώσει το μείγμα. Για περίπου 10 λεπτά
  • Πρόσθεσε την βανίλια και μια πρέζα πιπέρι
  • Άλειψε την κομμένη πλευρά του κάθε ροδάκινου με λάδι και ψήσε με την πλευρά αυτή προς τα κάτω για δυο τρία λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Γύρισε από την ανάποδη και αφού το περάσεις με λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει
  • Μοίρασε τα ροδάκινα σε 6 μπολάκια και πρόσθεσε από μια μπάλα παγωτό γιαούρτι. Ράντισε με το σιρόπι μπαλσάμικου

Tip


Read More

And More