Ψητές γαρίδες με κουσκούς

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερή σαλάτα με ψητές γαρίδες και dressing μουστάρδας

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. χοντρό κουσκούς
  • 2 φλ. νερό
  • ½ kg γαρίδες
  • 1 φλ. αρακάς

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι με το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, ¼ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και άφησε το μείγμα να «σταθεί».
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι, πρόσθεσε το κουσκούς και μαγείρεψε ανακατεύοντας για τρία λεπτά.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το νερό και το υπόλοιπο αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το κουσκούς να βράσει για 10 λεπτά.
  • Στέγνωσε καλά τις γαρίδες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Πρόσθεσε τον αρακά και μια κουταλιά λάδι με αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε τις γαρίδες στο ταψί και ψήσε για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Σούρωσε το κουσκούς και μετάφερέ το στο μπολ με το dressing, ανακατεύοντας καλά.
  • Πρόσθεσε και τις γαρίδες, ανακάτεψε και άφησε στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα για περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.

Read More

And More