Ψητές πατάτες με ντομάτα και ελιά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν αγαπάς τις ψητές πατάτες και κάθε φορά αναζητάς μια νέα φανταστική συνταγή για να τις απολαύσεις τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή!
θερμίδες: 182

Συστατικά

  • 6 μεσαίες πατάτες κομμένες στη μέση και κατά μήκος
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
  • 1/2 κουταλάκι πιπεριές τσίλι κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι χωρίς κουκούτσι ελιές
  • 1 1/2 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανό
  • κολοκυθάκια (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ανακάτεψε τις πατάτες με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ψήσε μέχρι να χρυσαφίσουν για 8 λεπτά.
  • Μαγείρεψε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Άστες να κρυώσουν και κόψε σε χοντρά κομμάτια.
  • Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι με τη μουστάρδα, το ξύδι, τη ρίγανη, την κάπαρη και τις πιπεριές τσίλι.
  • Πρόσθεσε τα μέσα στις πατάτες και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Tip


Read More

And More