Ψωμί γεμιστό με τυριά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό καρβέλι με γέμιση από τέσσερα τυριά, πιπεριά και μπέικον

Συστατικά

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. προβολόνε τριμμένο
  • 1.2 φλ. blue cheese
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 φλ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόψε με προσοχή την επιφάνεια του καρβελιού οριζόντια και κάθετα, ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.
  • Πρόσεξε να μην κόψεις έως κάτω το ψωμί, αλλά να δημιουργήσεις ουσιαστικά βαθιές σχισμές στην ψίχα του.
  • Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και ψήσε το μπέικον ψιλοκομμένο για περίπου έξι λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Πρόσθεσε και την πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα τυριά με την πάπρικα και πρόσθεσε το μπέικον με την πιπεριά.
  • Με προσοχή μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στις σχισμές του ψωμιού, ώστε κάθε άνοιγμα να έχει γέμιση.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περίχυσε το ψωμί με αυτό σε όλη την επιφάνειά του.
  • Τύλιξε όλο το καρβέλι σε αλουμινόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό και τα τυριά είναι ρευστά.

Read More

And More