Ραγού φασολιών με φρυγανισμένη τσιαπάτα και παρμεζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Βραστό της κατσαρόλας με φασόλια και ντομάτα σε σκορδόψωμα τσιαπάτας με τριμμένη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 450 gr λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 3 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 140 gr baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες λευκά φασόλια, σουρωμένες
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 τσιαπάτες κομμένες στην μέση
  • 1 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το λουκάνικο και καβούρδισέ το για περίπου τέσσερα λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις.
  • Γύρισέ του πλευρά και καβούρδισε για άλλα τρία λεπτά, πριν αρχίσεις να το σπας με την κουτάλα σε μπουκιές.
  • Πρόσθεσε τα 3/5 του σκόρδου, την ρίγανη και το μπούκοβο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και τις ντομάτες με 2,5 κουταλάκια αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ελαφρώς την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σπανάκι και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε και τα φασόλια στην κατσαρόλα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα τρία λεπτά, προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, πρόσθεσε το υπόλοιπο σκόρδο, μισό κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
  • Σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, βάλε τα ψωμάκια με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω και ψήσε για ένα λεπτό.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο το ταψί, γύρισε πλευρά στα ψωμάκια και με ένα πινέλο άλειψέ τα με το μείγμα βουτύρου.
  • Ξαναβάλε στον φούρνο τα ψωμάκια για άλλο ένα λεπτό και μόλις τα βγάλεις σέρβιρε με το ραγού φασολιών, πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Read More

And More