Ραβιόλια με αυγό

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τώρα στο σπίτι!
Θερμίδες: 293

Συστατικά

  • Περίπου 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 ολόκληρα αυγά, συν 6 κρόκους αυγών και 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σέσκουλα
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα light
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/8-1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 – 1/2 κουτ. σπόροι παπαρούνας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μίξερ με το εργαλείο για ζύμες, ανακάτεψε το αλεύρι με τι αλάτι και πρόσθεσε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.
  • Ράντισε με ελαιόλαδο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
  • Ρίξε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο, και δούλεψε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και ομοιογενής.
  • Τύλιξέ την με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ την στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίξε μέσα τα σέσκουλα.
  • Μαγείρεψε μέχρι να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Αφαίρεσε με μία κουτάλα και στύψε τα καλά να μην έχουν καθόλου νερό.
  • Ψιλόκοψέ τα και ανακάτεψε τα με το γάλα, 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/4 κουτ. αλάτι και πιπέρι.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και πασπάλισε με αλεύρι.
  • Σχημάτισε ένα ορθογώνιο και πέρνα το από το μηχάνημα των ζυμαρικών 2-3 φορές χρησιμοποιώντας τα χέρια σου για να κρατάς το λεπτό στρώμα που προκύπτει.
  • Η ζύμη πρέπει να έχει το πάχος ενός φύλλου χαρτιού.
  • Ρίξε στον πάγκο αλεύρι και τοποθέτησε το λεπτό φύλλο της ζύμης.
  • Με ένα πινέλο άλειψε την επιφάνεια με τον 1 κρόκο και τοποθέτησε σε απόσταση μεταξύ τους αλλά στη σειρά μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση.
  • Δίπλωσε τη ζύμη στα δύο και πάτα ώστε να κολλήσει καλά.
  • Με τα δάχτυλα, πάτα καλά και την περιοχή ανάμεσα στη γέμιση.
  • Με ένα κόπτη για ζυμαρικά, κόψε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθέτησε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.
  • Βεβαιώσου πως οι άκρες είναι καλά κολλημένες μεταξύ τους.
  • Βράσε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσεκτικά τοποθέτησε τα ραβιόλια, περίπου 3-4 κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βράσε για 2-3 λεπτά και χρησιμοποιώντας μία σουρωτή κουτάλα, αφαίρεσε από την κατσαρόλα. Τοποθέτησε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και κάλυψε με αλουμινόχαρτο μέχρι να βράσουν και τα υπόλοιπα.
  • Πασπάλισε με σπόρους παπαρούνας και υπόλοιπη παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More