Ριζότο με γαλοπούλα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα ριζότο στο λεπτό θα είναι η καλύτερη λύση για να μην σπας το κεφάλι σου μέρες που είναι! Τώρα θα ασχοληθείς με… πιο επιδέξιες συνταγές για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Δες τη συνταγή της Μάρθας Συριανάκη

Συστατικά

  • Για κάθε 1 φλιτζάνι γαλοπούλα χωρίς πέτσες και κόκαλα, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 1/2 φλιτζάνι  μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή από κονσέρβα)
  • 2 κ.σ βούτυρο ή λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι / Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε με το βούτυρο ή το λάδι τα κομματάκια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό
  • Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 1 λεπτό ακόμη
  • Πρόσθεσε το ρύζι, τα μανιτάρια, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι
  • Βράσε για 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό
  • Σκέπασε με βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά και σέρβιρε

Tip


Read More

And More