Ριζότο με προσούτο και γκοργκοντζόλα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε ριζότο με άρωμα ιταλικό. Προμηθεύσου παραδοσιακή και πικάντικη γκοργκοντζόλα, μια φετούλα προσούτο και ετοίμασε το πιο ελαφρύ ριζότο που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Θερμίδες 75

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • 1 φέτα προσούτο ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε και το προσούτο
  • Πρόσθεσε το ρύζι ακι ψήσε για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε και το κρασί και άφησε να αποβάλει το αλκοόλ
  • Βάλε 1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου και ανακάτευε συνεχώς να απορροφηθεί από το ρύζι
  • Συνέχισε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του πρόθετε από 1/2 φλιτζάνι ζωμό μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία
  • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κόψε την γκοργκοντζόλα σε κομματάκια και πρόσθεσε στην κατσαρόλα που έχεις κατεβάσει από τη φωτιά
  • Ανακάτεψε να λιώσει το τυρί και σέρβιρε

Tip


Read More

And More