Ριζότο με σολομό και μανιτάρια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τι και αν έχει αυξηθεί η θερμοκρασία, εμείς καταλαγιάζουμε την πείνα μας με ένα ζεστό ριζότο με σολομό και μανιτάρια που χαρακτηρίζεται από λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 256/ μερίδα

Συστατικά

  • 85γρ. φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 1φλ. ρύζι καστανό
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1κ. γλυκού μέλι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 140γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • Αλατοπίπερο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
  • Όταν προθερμανθεί ο φούρνος, τοποθέτησε τα φιλέτα στη λαδόκολλα και σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μουστάρδα με το μέλι και ρίξε το πάνω από τα φιλέτα.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 12-15 λεπτά.
  • Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια ένταση.
  • Ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  • Ρίξε το αλατοπίπερο και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίξε μέσα στο τηγάνι το ρύζι και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και μαγείρεψε για άλλα 7 λεπτά.
  • Αν το ρύζι συνεχίζει να είναι τραγανό συνέχισε να το βράζεις.
  • Όταν είναι έτοιμο πρόσθεσε την παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Χώρισε το ρύζι και το σολομό σε 3 πιάτα.

Tip


Read More

And More