Ροδακινοσαλάτα με σιρόπι λεβάντας

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή φρουτοσαλάτα με γκοργκοντζόλα και ξεχωριστό σιρόπι

Συστατικά

  • ½ φλ. πεκάν
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας + ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα
  • αλάτι
  • 3 ώριμα λευκά νεκταρίνια
  • 3 ώριμα λευκά ροδάκινα
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλ. γκοργκοντζόλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα πεκάν σε ένα ταψί για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μέλι, δύο κουταλιές ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και τη λεβάντα, αφαίρεσε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το αλάτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και μία κουταλιά νερό να βράσουν.
  • Όταν αρχίσει να σκουραίνει η ζάχαρη πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε για δύο λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Άπλωσέ τα αμέσως σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώουν, σπάσε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα φρούτα κομμένα σε φέτες με το ξύσμα λεμονιού και 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι και άφησε να αρωματιστούν τα υλικά για πέντε λεπτά.
  • Ανακάτεψε προσεκτικά τη μισή γκοργκοντζόλα τριμμένη στο χέρι με τα μισά πεκάν και πρόσθεσε ελάχιστο αλάτι αν χρειαστεί.
  • Μετάφερε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και τα πεκάν.

Read More

And More