Ρυζόγαλο…ελαφρύ και νόστιμο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ετοίμασε το μόνη σου, αντί να το αγοράσεις έτοιμο. Με λίγη προσοχή για να μην σου κολλήσει στην κατσαρόλα θα έχεις λαχταριστό ρυζόγαλο μέσα σε λίγα λεπτά.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
  • Κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι
  • Ταυτόχρονα ζέστανε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κράτα μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλαουρ και τη βανίλια
  • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά
  • Διάλυσε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κράτησε και πρόσθεσε το στο υπόλοιπο μείγμα
  • Ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοίρασε σε 6-7 μπολάκια και άφησε να σταθεί για 1 ώρα! Σέρβιρε με λίγη κανέλα

Tip

Για πιο φίνα γεύση προτίμησε νισεστέ (άνθος αραβοσίτου) που θα δώσει πιοπ ντελικάτη αίσθηση στον ουρανίσκο σου!

Read More

And More