Ρυζόγαλο με cranberries και αμύγδαλα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια παραδοσιακή συνταγή αποκτάει ελαφρώς διαφορετική γεύση και προσαρμόζεται στη δίαιτά σου.

Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1φλ. καστανό ρύζι (άβραστο)
  • 2φλι. γάλα αμυγδάλου
  • 1κ. σούπας μέλι
  • 2κ. σούπας αμύγδαλα
  • 1/4φλ. cranberries
  • 1/2κ. γλυκού κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Σε υψηλή θερμοκρασία, σε μια μέτρια κατσαρόλα, συνδύασε το ρύζι, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Όταν αρχίσει να βράζει μείωσε τη θερμοκρασία.
  • Ανακάτευε συχνά το ρύζι για να αποφύγεις την καύση ή την προσκόλληση στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μαγείρεψε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Αν το ρύζι αρχίσει να στεγνώνει, πρόσθεσε περισσότερο γάλα, καθώς θα πρέπει να έχει μια κρεμώδη υφή.
  • Εν τω μεταξύ, σε χαμηλή θερμοκρασία σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε τα αμύγδαλα για περίπου 3 έως 5 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά και αρωματικά.
  • Κόψτε αργά και στη συνέχεια αφήστε κατά μέρος.
  • Βύθισε τα cranberries σε χλιαρό νερό για περίπου 10 λεπτά.
  • Έπειτα, στράγγιξέ τα, πίεσε έξω την περίσσεια νερού και ψιλόκοψε.
  • Πρόσθεσε το κρεμώδες ρύζι σε 6 μπολ.
  • Πασπάλισε με κανέλα και πρόσθεσε την κορυφή τα cranberries και τα αμύγδαλα.

Read More

And More