Ρυζόγαλο με λεμόνι στο φούρνο

2,5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ρυζόγαλο στο φούρνο… Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο!

Συστατικά

  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/4 φλιτζ. ρύζι τζαζμίν
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. γάλα 2%
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 130 βαθμούς.
  • Καθάρισε τη φλούδα του λεμονιού προσέχοντας να μην κόψεις το άσπρο μέρος του.
  • Κόψε τη φλούδα σε λεπτές λωρίδες.
  • Ανακάτεψε τη φλούδα με το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι και βάλε τα σε μια ταρτιέρα ή πυρεξ των 20 εκατοστών.
  • Ρίξε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Ψήσε για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 με 45 λεπτά.
  • Καθώς το γάλα θα απορροφάται θα σχηματίζει μια λεπτή στρώση σαν πέτσα. “Σπάσε” την και ανακάτεψέ την.
  • Το πόση ώρα θα πάρει να ψηθεί εξαρτάται από το φούρνο σου. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο, θα πρέπει το ρύζι να έχει μαλακώσει και το ρυζόγαλο να είναι ελαφρώς παχύρευστο. Καθώς θα κρυώνει όμως θα πήζει.

Tip

Αντί να καθαρίσεις την φλούδα του λεμονιού μπορείς να ξύσεις την εξωτερική του επιφάνεια κατευθείαν και να πάρεις το ξύσμα.

Read More

And More