Σαλάτα με φράουλες, κοτόπουλο και κατσικίσιο τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή και χορταστική πράσινη σαλάτα με λαχανικά, τρυφερό κοτόπουλο, προσούτο και αυγό

Συστατικά

Για το dressing:

  • 1 φλ. κεφίρ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Για τη σαλάτα:

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 μαρούλια λεπτοκομμένα
  • 12 φράουλες κομμένες στη μέση
  • 1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
  • 1/8 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
  • 120 gr κατσικίσιο τυρί
  • 60 gr προσούτο
  • 1 βραστό αυγό στα τέσσερα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ομοιόμορφο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Ρίξε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Απατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο και τοποθέτησέ το στο τηγάνι να θωρακιστεί για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Άφησέ το να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά σε ένα ξύλο κοπής και έπειτα κόψ’ το σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το μισό dressing και ανακάτεψέ το με το μαρούλι.
  • Τοποθέτησε από πάνω το κοτόπουλο, τις φράουλες, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί, το προσούτο και το αυγό.
  • Αλατοπιπέρωσε όλα τα υλικά, περίχυσε με το υπόλοιπο dressing και σέρβιρε.

Read More

And More