Σαλάτα κόκκινης πατάτας

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κόκκινη πατατούλα θα σου δώσει διαφορετική γεύση, ενώ το γιαούρτι και τα μυρωδικά είναι πάντα σταθερή αξία σε μια πατατοσαλάτα που σέβεται τον εαυτό της. Το καλό με αυτή την πατατοσαλάτα είναι πως την βάζεις στο ψυγείο, στο ταπεράκι σου και την απολαμβάνεις έτσι κρύα όποια ώρα θελήσεις! Μπορείς φυσικά να την διανθίσεις με ένα βραστό αυγουλάκι, εμείς όμως σου προτείνουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή για λίγες θερμίδες.

Θερμίδες 206

Συστατικά

  • 6 μεγάλες κόκκινες πατάτες
  • 1/2 φλτιζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά (ειδικά για μαγειρική/σε μπουκάλι)
  • 1 γιαούρτι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξύσε την επιφάνεια από τις πατάτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μην τις ξεφλουδίσεις! Κόψε στα τέσσερα
  • Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πηρούνι
  • Στράγγιξε, άφησε να στεγνώσουν και να κρυώσουν ελαφρά και κόψε σε μικρά κυβάκια
  • Σε μια σαλατιέρα ανάμειξε τις πατάτες, την κρέμα, το γιαούρτι και τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο
  • Αλατοπιπέρωσε και άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Σέρβιρε…

Tip


Read More

And More