Σαλάτα με φιογκάκια και σπαράγγια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φυσικά από αυτές τις συνταγές δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζυμαρικά. Τα συνδυάζουμε με υγιεινά λαχανικά, αναδεικνύοντας τα οφέλη και τα θρεπτικά συστατικά αυτού του πιάτου. Ποιος συνοδεύει αυτά τα χαριτωμένα φιογκάκια; Μα φυσικά τα γευστικά και θρεπτικά σπαράγγια.
Θερμίδες: 209/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα
  • 450γρ. φιογκάκια
  • 460γρ. σπαράγγια κομμένα
  • 370γρ. πιπεριές κόκκινες τουρσί κομμένες
  • 1/2 φλ. φρέσκο κρεμμύδι
  • Για το dressing
  • 1κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 2κ. γλυκού μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας.
  • 2 λεπτά πριν τα στραγγίξεις πρόσθεσε τα σπαράγγια.
  • Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσουν και πρόσθεσε τις κόκκινες πιπεριές.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι, το σκόρδο,τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τα ζυμαρικά.
  • Μοίρασε σε 10 πιάτα

Tip


Read More

And More