Σαλάτα με καπνιστό σολομό και κάπαρη

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πόσο ταιριάζει ο σολομός με τα ζυμαρικά το γνωρίζεις. Και με το τυρί κρέμα. Εμείς το σερβίρουμε σε μια δροσερή σαλάτα με γιαούρτι και τυρί κρέμα, αλλά και τηγανιτή κάπαρη.
350 Θερμίδες/Το πιάτο

Συστατικά

  • 400γρ. πένες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4-5 φέτες καπνιστό σολομό
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο φρέσκο άνηθο
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε νερό να βράσει, αλάτισε και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό. Άφησε να στραγγίξουν καλά.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ξέπλυνε καλά την κάπαρη και πρόσθεσέ τη στο λάδι να σοταριστεί για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το χυμό λεμόνι και ανακάτεψε.
  • Βάλε στη σαλατιέρα τα ζυμαρικά, το σολομό κομμένο σε μπουκίτσες και περίχυσε με την σος γιαουρτιού. Πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τέλος πρόσθεσε την κάπαρη.
  • Σέρβιρε τη σαλάτα σου κρύα

Tip


Read More

And More