Σαλάτα με καρπούζι και γαρίδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το καρπούζι πρωταγωνιστεί και σε αλμυρά πιάτα, μέσα από συνδυασμούς με τυρί ή πράσινα λαχανικά. Εμείς όμως κάνουμε την ανατροπή και το συνδυάζουμε σε μια σαλάτα με νόστιμες γαρίδες.
Θερμίδες: 293/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα:
  • 8φλ. σπανάκι και ρόκα
  • 4φλ. καρπούζι κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. τοματίνια
  • 115γρ. κατσικίσιο τυρί
  • Για το dressing:
  • 2 1/2κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1κ. γλυκού νερού
  • 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
  • Για τις γαρίδες:
  • 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • Αλάτι για τη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να δημιουργήσεις το dressing, συνδύασε σε ένα μικρό μπολ το βαλσάμικο, το νερό, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ταυτόχρονα ανακάτευε.
  • Πασπάλισε τις γαρίδες με το αλάτι και το σκόρδο.
  • Πέρασέ τες σε ξύλινα καλαμάκια.
  • Ψήσε τις γαρίδες στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με τη ρόκα και το dressing.
  • Ρίξε από πάνω το καρούζι, τα τοματίνια και το τυρί.
  • Σέρβιρε τη σαλάτα και τις γαρίδες σε 4 πιάτα.

Tip


Read More

And More