Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κριθαρότο γίνεται σαλάτα και αποκτάει δροσερή μορφή. Προσθέτουμε λαχανικά και κοτόπουλο για light και γευστικό αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 281/ μερίδα

Συστατικά

  • 3/4φλ. κριθαράκι
  • 1/4κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4κ. γλυκού μέλι
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • 1φλ. κομματάκια κοτόπουλου μαγειρεμένο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1/2φλ. κομματάκια αγγουριού
  • 1/2φλ. τοματίνια
  • 1/3φλ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας άνηθο
  • 1/2φλ. κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στράγγιξέ το και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο, το μέλι και το πιπέρι.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από το κριθαράκι, μαζί με το κοτόπουλο, το αγγούρι, τα τοματίνια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το τυρί.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα.

Tip


Read More

And More